Dráma 2022 - dramatická soutěž vyhlášena

Soutěž původních dramatických textů v slovenském a českém jazyce DRÁMA hledá již po dvaadvacáté své vítěze. Na autorku či autora vítězného textu čeká odměna v hodnotě 1 000 €.

Soutěž o nejlepší dramatický text vyhlašuje Divadelní ústav Bratislava, Činohra Slovenského národního divadla, Divadlo Jána Palárika v Trnavě a Činohra StátnÍho divadla Košice. Partnerem soutěže je Rozhlas a televize Slovenska – Rádio Devín. „Soutěž DRÁMA už dlouhé roky úspešně inspiruje naše autorky a autory, vyhledává nové talenty a přináší nová témata. Nabízí možnost vstoupit do konfrontace s jinými autory a v ideálním případě jim může pomoci při realizaci díla na scéně. Předcházející ročník, jehož se zúčastnil rekordní počet dramatických textů, jenom potvrdil, že i náročné období přínáší impulzy pro původní tvorbu,“ vysvětluje ředitelka Divadelního ústavu Vladislava Fekete.

Uzávěrka 22. ročníku soutěže je 31. ledna 2022. Soutěž je anonymní a texty jejích finalistů budou publikované v podobě elektronické knihy. Na autory čeká celá řada odměn, mezi něž patří samozřejmě i inscenování jejich děl na scéně SND, DJPZ a ŠDK.

Více informaci k přihlášce a dalčí propozice najdete zde.