DRAMOX - využijte "divadelní Netflix"

Od 20. října 2020 funguje videoportál Dramox, kde je možné sledovat divadelní inscenace. Pro předplatitele má zatím k dispozici čtyři desítky her od 30 scén včetně třeba Dejvického divadla nebo divadla Husa na provázku. Většina předplatného Dramoxu půjde zpátky tvůrcům.

Milovníci divadla si mohou koupit měsíční předplatné za 299 korun nebo roční za 2990 korun.  Zatím je většina nabízených představení záznamem pořízeným Českou televizí, časem chtějí zakladatelé Dramoxu pořizovat vlastní. Zahrnuta je i podpora divadelních tvůrců. Zájemci mohou přes Dramox divadla podpořit i nad rámec předplatného.

V Dramoxu, knihovně divadelních záznamů, bude možné zhlédnout představení například Dejvického divadla, Klicperova divadla, Divadla J. K. Tyla nebo Husy na provázku. Zakladatelé portálu slibují, že budou každý měsíc přidávat nová představení. Začali činoherními a loutkovými, protože bylo nejjednodušší získat na ně práva. Dramox bude ale také uvádět archivní inscenace i ty, které už mají po derniéře. Diváci se také mohou dostat k představení, které je běžně zcela vyprodané.

Zdroj: Český rozhlas